2015. március 2., hétfő

He-Do Kft"Kis-Közgép" - Simicska és társai tarolnak.

  Simicska Lajos oligarcha.
A Kis-Közgépként emlegetett a He-Do Kft.

He-Do Kft"Kis-Közgép" bámulatos karrierje.

---------------------------------------------------------------

Simicska és társai tarolnak: most 75 milliárdot kaptak

Útfelújításra hét keretmegállapodást köt az állam 2013-2014-re a legnagyobb építőipari cégekkel, köztük a Közgéppel, a Strabaggal és a Swietelskyvel, összesen 75 milliárd forint értékben.
Folytatódik a hazai építőipar zászlóshajóinak sikersorozata – írja az atlatszo.blog.hu. Az augusztus 5-i Közbeszerzési Értesítő szerint összesen 75 milliárd közpénzt kapnak a közbeszerzéseken egyébként is rendre jól szereplő cégek útfelújításra. A nyertesek között ott a Közgép is, a Fidesz-közeli vállalkozóként számon tartott Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó építőipari cég, amely 2010-től 2012 végéig több mint 300 milliárd forint közpénzt nyert el.
Fotó:
A nyertes konzorciumok résztvevői: a Duna Aszfalt Kft., a Strabag, az EuroAszfalt, a Közgép, a Swietelsky, a Colas Út Zrt. és a He-Do Kft.. Ezek a cégek már az elmúlt hónapokban is 10 milliárd forintot nyertek összesen útfelújításra. A mostani, 75 milliárdos összegből valószínűleg a Strabag profitál a legtöbbet, mert az ugyan nem derül ki, hogy az egyes konzorciumi tagok hogyan osztoznak a megnyert pénzen, de a Strabag a hét szerződésből hatban érintett. Ráadásul ők különösen eredményes heteket tudhatnak maguk mögött, hiszen egy győri, közel 4 milliárdos tenderen a Közgéppel együtt sikerült úgy módosítani a szerződést, hogy kevesebb munkát kell végezniük ugyanannyi pénzért – írja a blog.
Szerző:

He-Do Kft - közbeszerzés; útépítés; Bíró Márk; He-Do Kft.

Simicska Lajos Fidesz-oligarcha - A Kis-Közgépként emlegetett a He-Do Kft.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése