2015. március 6., péntek

Így kezdődhetett el a Simicska Lajos média birodalmának továbbépítése a He-Do Kft. keresztül.

Dobróka Tamás a Fidesz regionális igazgatójának, Bíró Márknak a feltétlen támogatását élvezi

 Épülhet a Fidesz közeli rádiós monopólium

Itt nem a Klubrádióról és annak munkatársairól van szó, hanem arról, hogy bárki szabadon véleményt nyilváníthat-e, a sajtó ma szabad maradhat-e Magyarországon - figyelmeztetett Bolgár György, a Klubrádió főmunkatársa. Ám az adó esete nem egyedi, a Diórádió is a törvényjavaslat áldozata lehet. Annak egyik pontját ugyanis, mintha Heves megye legnagyobb kereskedelmi adójára szabták volna azért, hogy az immár 16 éve működő rádió megszűnjön. A törvénymódosítást úgy tűnik, egy konkurens cégre, a Mátra Centrum Kft-re szabták.

Az ügy előzménye, hogy a tavaly szeptemberben kiírt frekvenciapályázaton a Diórádió újra indult, egyik ellenfele pedig a Mátra Centrum Kft. volt. Pedig utóbbi el sem indulhatott volna, hiszen az egyik polgármester közeli hozzátartozójának a tulajdonában van. Dobróka Tamás, a cég tulajdonosa korábban már nyert frekvenciákat Miskolcon, Kazincbarcikán és Ózdon, az összeférhetetlenség ellenére mégis pályázott Eger, Gyöngyös, Hatvan és Heves helyi rádiójára is. Ez utóbbiaknál a törvényi határidők alapján decemberben nyertest kellett volna hirdetni, de ezt a médiatanács mai napig nem tette meg, ezzel mulasztásos törvénysértést követett el.

A testület mintha arra várt volna, hogy a kedden beadott törvényjavaslat megszülessen. Az összeférhetetlenségi szabályok módosítása ugyanis a Mátra Centrum eddig érvénytelen pályázatait törvényessé teszi. Helyi információk szerint egyébként Dobróka Tamás a Fidesz regionális igazgatójának, Bíró Márknak a feltétlen támogatását élvezi. A cél pedig vélhetően egy északkelet-magyarországi piacot uraló, Fidesz-közeli rádiós monopólium kialakítása a Mátra Centrum vezetésével. Forrás: http://nepszava.hu/articles/article.php?id=551130

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése